Tiktok’ta Yayınlanan Videolar Nasıl Silinir?

Bütün sosyal medya platformlarında olduğu gibi Tiktok’ta da paylaştığınız bir videoyu daha sonra sevmemiş olabilir ve hesabınızdan kaldırmak istiyor olabilirsiniz. Bu gibi durumlarda Tiktok size videonuzu saniyeler içerisinde silme hakkını tanımaktadır. Tiktok uygulaması güncellenmeden önce hesabınızda videoyu sil isimli bir buton bulunuyordu fakat son güncelleme ile beraber bu özelliğin kaldırıldığı görülüyor. Eğer yeni güncellemeden sonra Tiktok video silme özelliğini kullanmak istiyorsanız şu aşamaları takip etmeniz gerekiyor:

  • Daha önce paylaştığınız ve artık silmek istediğiniz videoya dokunarak girin.
  • Sağ üst kısımdaki ok simgesine tıklayın.
  • Karşınıza çıkacak olan menüden “sil” seçeneğini bulun.
  • Videoyu kalıcı olarak silin.

Tiktok Silinen Videolar Geri Gelir mi?

Tiktok’ta sildiğiniz videoları geri getirebilmenizin olanağı bulunmamaktadır. Bu yüzden silmeden önce iki kez düşünmeniz gerekebilir. Henüz sildikten sonra geri getirilmek istenen videolar için bir çözüm üretilmese de şimdilik kesin olarak emin olmadan videoyu silmemenizi tavsiye edebiliriz. Eğer bir videoyu paylaşmak konusunda emin değilseniz ve sonrasında silmeyi de seçenek olarak düşünmüyorsanız videonuzun taslak halinde kaydedilebildiğini de unutmamak gerekir.

Eğer bu aşamaları denedikten sonra videonuzun hala profilinizde olduğunu görüyorsanız internet bağlantınızı yenilemeniz gerekebilir. Bu problemle karşılaştığınızda telefon uygulaması kullanıyorsanız uygulamadan çıkıp tekrar girmek, web için Tiktok kullanıyorsanız da bulunduğu tarayıcıdaki sayfayı yenilemek sizi çözüme ulaştıracaktır.

Tiktok’ta oturum açma seçenekleri nelerdir?

Tiktok oturum açmak için:

  • Kullanıcı adınız ve şifrenizi girebilirsiniz.
  • Google hesabınızla giriş yapabilirsiniz.
  • Facebook hesabınızla giriş yapabilirsiniz.

Google hesabınız tarayıcınızda kayıtlı ise bu giriş seçeneğini tercih ettikten sonra otomatik olarak uygulamaya giriş yapmanızı sağlayacaktır. Yine aynı şekilde ilk başta hesap oluştururken Facebook ve Google hesabınızı kullanabilir ya da cep telefonu numaranızı girebilirsiniz.